STAG Fonds

Tovertafel

Tovertafel

Van twee verzorgingshuizen, kreeg de Stag het verzoek om een Tovertafel of een gedeelte daarvan te financieren. Aan de verzoeken van Overdorp Kockengen en Horstwaarde Nederhorst den Berg heeft de STAG graag voldaan.

De Tovertafel is een lichtspel voor dementerende mensen. Een voorbeeld: via een beamer worden op tafel bewegende bloemen geprojecteerd. De deelnemers aan dit spel kunnen door de bloemen aan te raken, ze verplaatsen, groter en kleiner maken. In een ander spel kunnen ze elkaar de bal toespelen. Spreekwoorden zoals: de morgenstond heeft ……….  worden aangevuld  door de bewoners.

Wij hebben met eigen ogen gezien hoeveel plezier de mensen er aan beleven en hoe er ook onderling contact gemaakt wordt. Mantelzorgers en familie leden kunnen op een prettige manier met vader of moeder mee spelen en gesprekjes aan knopen. Dat kan zonder hulp van drukke verzorgenden. Het doorbreekt de apathie, mensen bewegen en lachen. Apathisch in een stoel zitten is slecht voor het welzijn en het spel met de Tovertafel kan voor gelukkige momenten zorgen.